Plekken waar Leon draait of heeft gedraaid:

Marathon, Den Haag
Club 68, Noordwijk
Club 71, Noordwijk
Club Corniche, Scheveningen
Parkpop, Zuiderpark, Den Haag
Gotcha Beach, Kijkduin
Beachclub People, Kijkduin
Rumours, Kijkduin
Beachclub Wij, Scheveningen
Beachclub Doen!, Scheveningen
Beachclub Spice, Scheveningen
Blue Lagoon, Scheveningen
Bowling Scheveningen
Fonk Beach, Scheveningen
Brunotti Beach, Scheveningen
​Strandpaviljoen Zuid
Millers, Den Haag
Millers Beach, Den Haag
Barlow, Den Haag
Cloos, Den Haag
De Tijd, Den Haag
Club Thirty-Seven, Den Haag
The ​Harbour Club, Scheveningen
The Harbour Club, Amsterdam
The Harbour Club, Rotterdam
The Oyster Club, Amsterdam
The Fish Club, Kijkduin
The Opera, Den Haag
Club Envy, Zoetermeer
De Viersprong, 's-Gravenzande
Le Paris, Den Haag
Carpe Diem, Rijswijk
Club Nautique, Zandvoort
Witsand, Noordwijk
​Werck, Amsterdam
Herberg Vlietzigt, Rijswijk
Onder Ons, Delft
​Winkel van Sinkel, Utrecht
Luden, Den Haag
Uno, Den Haag
De Schaapskooi, Delft
Vernissage, Bussum
La Liguria, Den Haag
Archeon, Alphen aan den RIjn
Bij5, Naaldwijk
Zus van de Haas, Wateringen
Café Noire, Zaandam
Magistrat, Den Haag
De Parel van Zuilen, Utrecht
Commanderije van Sint Jan, Montfoort
Ciao Ciao, Den Haag
De Vreemde Vogel, Vlaardingen
De Schaapskooi, Alphen
​Nijenrode, Breukelen
Het Ruyterhuis, Castricum
Hotel Wings, Rotterdam
​Club Abe, Amsterdam
SS Rotterdam
Hotel Central, Den Bosch
​De Ijsselweide, Gouda

​In 2012 en 2013: Life I Live Festival (Koninginnenach) Plein, Den Haag

Locaties

"We vonden het een topavond met alleen maar goede muziek en -wat ons betreft- ging het al vroeg op de avond goed los. Vonden we echt supertof. We hebben alléén maar op de dansvloer gestaan of waren daar zo snel mogelijk weer terug om zoveel mogelijk gave muziek en mooie momenten mee te pakken."

"Vorige week was ons trouwfeest. We wilden je nog even laten weten dat we een gewéldige avond hebben gehad. Super goede muziek en je voelde goed aan wat er paste. We hebben ook van de gasten verschillende complimenten over de muziek gekregen".

Wat een top feest was het gisteren. Van minuut 1 geknald...veel leuke reacties over de DJ!!!!

Biografie

Leon startte op 16-jarige leeftijd met het maken van mixen van 10-15 minuten, waarin per mix zo’n 40 nummers zaten verwerkt. Vier van die mixen, zijn uitgezonden in de toen zeer populaire Soul Show van Ferry Maat.

In 1987 is Leon zich bezig gaan houden met het live mixen in wedstrijdvorm. Dit resulteerde in 1987 én 1988 in een 3e plaats in de nationale live-mixkampioenschappen. Deze kampioenschappen, georganiseerd door Robin Albers (Jaydee), waren de bakermat van grote namen uit de hedendaagse DJ-wereld. Leon stond in deze de finale samen met onder andere Erick E, Michel de Hey, DJ Jean, Gizmo, Speedy J en Marco V. In deze tijd trok hij veel op met deze DJ’s en gaf hij vaak demonstraties. Ook zat hij regelmatig in de jury bij mixwedstrijden. Zelf won hij regelmatig regionale wedstrijden en trad hij in 1988 op bij Parkpop onder de naam “DJ Cool Hand”. In 1989 heeft Leon in Mallorca meegedaan aan de Europese kampioenschappen die door DMC werden georganiseerd, zij aan zij met Michel de Hey.

In de jaren ’90 heeft Leon in diverse clubs gewerkt, waaronder Corniche in Scheveningen en De Marathon in Den Haag. In deze laatste club was hij resident DJ op de populaire zondagavond, waar mensen van ver naartoe kwamen. Zijn muziekkeuze en techniek van draaien waren toonaangevend.

Daarna heeft Leon op verschillende grote, maar ook kleinere feesten door het hele land gestaan, de ene keer als allround-DJ, de andere keer als R&B-, swingbeat-, dance classics- of house-DJ. Lokaties waren beachclubs, studenten- of sportverenigingen, concertzalen en clubs. Eén van de hoogtepunten was toen Leon in het voorprogramma van R. Kelly optrad. Altijd was men onder de indruk van de wijze waarop Leon zijn platen aan elkaar mixte, welke stijl dit nu ook was.

Als producer heeft Leon in de jaren ’90 onder de naam Shwingg twee tracks uitgebracht op vinyl: “Dreamland” en “Festival Of Fun”. Deze tracks, uitgebracht op het Essential label, deden het toen erg goed in club Space op Ibiza. In 2003 heeft hij nogmaals twee tracks uitgebracht op het Startraxx label, toen onder de het pseudoniem Duke Layon: Met de track “Overfunked” is hij op de CD “Crazyland” terecht gekomen, naast grote namen als Benny Benassi, Randy Katana en Laurent Wolf. Crazyland is een succesvol feest dat nog regelmatig gegeven wordt. “Found The Groove” is de titel van de andere track op deze 12". Deze haalde de nummer 1 positie van de “Flitsende 50”, een toonaangevende dance hitlijst op Fresh FM, die nu de "Refresh Top 20" heet. Deze track zat ook ruim een jaar in de set van DJ Jean, en belandde net niet op één van zijn Madhouse CD’s. Deze track was direct een aanleiding voor Jean om Leon een remix-opdracht te verstrekken voor zijn hit “Supasounds”.
 
In 2010 heeft Leon de draad weer opgepakt en is als allround DJ aan de slag gegaan. Hij wist een brug te vormen tussen de ervaren DJ's die lastig mee kunnen komen met de nieuwe technologie en de jonge DJ's waarbij muziekkennis en veelzijdigheid ontbreekt. Inmiddels heeft hij op tientallen bruiloften, bedrijfsfeesten, en 80's en 90's feesten gedraaid. In het zomerseizoen is hij vaak op het strand achter de draaitafels te vinden. Verder is hij één van de vaste DJ's in een aantal clubs in Den Haag.